החלטתם להתגרש וכעת באפשרותכם לנהל הליך גירושין מכבד וחסכוני בדרך של שיתוף פעולה. להבדיל מזוגות הנאבקים זה בזה בהליכים משפטיים כואבים אשר נמשכים זמן רב וגוררים אחריהם דם רע, כעס, נקמנות, והוצאת כספים רבים, זוגות אחרים משכילים שהבינו איך להתגרש נכון החליטו להגיע להסכמות בכוחות עצמם או במסגרת גישור גירושין ולבסס יחסים של שיתוף פעולה וכבוד המשרתים אותם גם בהמשך. גירושין בהסכמה משמעותם יצירת הסכם גירושין המקובל על שני הצדדים ומסדיר את כלל סוגיות הרלבנטיות.
מהם היתרונות של גירושין בהסכמה?
- ביסוס יחסים חדשים המושתתים על כבוד הדדי ושיתוף פעולה.
- שמירה על הילדים – הילדים לא יהיו חשופים למתח וכעס אלא להורים שקולים ואחראיים שטובת הילדים נותרה לנגד עיניהם.
- חסכון כלכלי משמעותי – התנגחויות משפטיות והליכים ארוכים כרוכים בהוצאות משפטיות משמעותיות.
- מעורבות ושליטה – השליטה של בני הזוג בהסכם גבוהה יותר, באפשרותם להשיג דברים שחשובים להם, בדרך של ויתורים הדדיים. כמו כן בדרך כלל הצדדים נוטים להיות יותר מחויבים להסכם שהם היו מעורבים בהכנתו.
הסכם גירושין מקיף וצופה עתיד – מה הוא כולל?
הסכם גירושין צריך להיות מקיף. עליו לצפות את כל הקשיים אשר עלולים להתעורר כתוצאה מהמצב החדש, ולהסדירם מראש כדי למנוע סכסוכים וכמו כן לכלול את זכויות אישה גרושה עם ילדים וכמובן את זכויות הבעל הגרוש.
הסדרי משמורת
יש לחלק את זמני השהות של הילדים בין ההורים בימי שגרה, בחופשים, בערבי חג, באירועים משפחתיים, ימי הולדת וכו’. בני הזוג יכולים לסכם היכן ימשיכו להתגורר, להסכים שלא לעבור לגור רחוק מדיי אחד מהשני וכו’.
מזונות
יש להסכים על גובה תשלום מזונות הילדים. תשלום המזונות צמוד למדד. כל משפחה צריכה לערוך חישוב מציאותי בהתאם לצרכי הילדים שלה. סכום המינימום המקובל כיום הוא 1300 ₪. רף המינימום לילד יכול שיופחת אם יש מספר ילדים וחלק מההוצאות פוחתות כשמדובר בכמה ילדים המתגוררים תחת קורת גג אחת.
חינוך
רצוי שבני הזוג יסכימו על קווים חינוכיים לפיהם הילד יתחנך. כמו כן חשוב לסכם על המוסדות החינוכיים שבהם הילד ילמד.
חלוקת הרכוש
יש לסכם כיצד יחולק הרכוש בין בני הזוג. מקובל שנכסים שנצברו במהלך החיים המשותפים יחולקו שווה בשווה בין בני הזוג. נכסים שהיו לבני הזוג מלפני הנישואין כמו גם ירושות או מתנות בדרך כלל לא יחולקו במסגרת חלוקת הרכוש. הדבר קריטי במיוחד במקרים של גירושין בגיל השלישי.
מנגנון פתירת בעיות
מקיף ככל שיהיה, כדאי שהסכם הגירושין יכיל גם מנגנון לפתירת בעיות עתידיות שלא נצפו מראש. בנושא זה כדאי להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בתיקי גירושין.
גירושין בהסכמה: מהם השלבים?
- בני הזוג מגיעים להחלטה שהם רוצים להמשיך הלאה בצורה מכבדת תוך כדי שיתוף פעולה והסכמה הדדית.
- מקבלים ייעוץ מעורך דין לדיני משפחה – בני הזוג יכולים לפנות לעורך דין אחד משותף, או לקחת עורכי דין נפרדים.
- מגיעים להסכמות – כל אחד מבני הזוג עושה חושבים, עובר על הסוגיות המרכזיות עם עורך הדין ועם עצמו: מזונות, חלוקת רכוש, וכו’. מחליט מה חשוב לו והיכן יוכל להתגמש ולבוא לקראת בן הזוג.
- עורך הדין מנסח את הסכם הגירושין, והצדדים חותמים עליו.
- הסכם הגירושין מוגש לאישורו של בימ”ש לענייני משפחה. בית המשפט יבחן את ההסכם, יוודא שבני הזוג מבינים את משמעותו, ויאשר את ההסכם.
- פתיחת תיק גירושין ברבנות -, פותחים תיק גירושין ומגישים את הסכם הגירושין שכבר קיבל תוקף של פסק דין מבית המשפט לענייני משפחה. בית הדין הרבני יקבע מועד לטקס הגירושין.
ליווי של עורך דין לדיני משפחה הוא הכרחי
ברגע שהחלטת שאת/ה רוצה להתגרש חשוב לבחור עורך דין גירושין מומלץ, שיש לו את הכלים והניסיון להוביל אתכם תהליך של גירושין בהסכמה. דרושה לעניין אינטליגנציה רגשית, מחשבה יצירתית, וידע משפטי. גם במצב אופטימלי בו בני הזוג מגיעים להסכמות בכל הסוגיות בכוחות עצמם עדיין חשוב שיעבור על ההסכם עורך דין לענייני משפחה. ייתכן שלא חשבתם על סוגיות מסוימות שיש להכריע בהן, ייתכן שלא פיתחתם מנגנון פתירת בעיות. עורך דין מקצועי ינסח את ההסכמות בצורה משפטית ויעבירו לבית המשפט לענייני משפחה.
תוהים איך להתגרש יפה? איך לשרוד גירושין ולצאת מחוזקים? רוצים לדעת איך מתגרשים ברבנות? מחפשים עורך דין לענייני משפחה בראשון לציון? מוזמנים להמשיך לקרוא באתר.